Hopp til innhald

Otto Von Guericke University of Magdeburg

Otto von Guericke University of Magdeburg ble grunnlagt i 1993 og er ett av Tysklands yngste universiteter. Det har likevel røtter lengre tilbake i tid, ettersom det ble til ved en sammenslåing av et teknisk universitet, en lærerhøyskole og en medisinskole i Magdeburg. Universitetet har i underkant av 14 000 studenter og er oppkalt etter en lokal vitenskapsmann, oppfinner og politiker som levde på 1600-tallet. Magdeburg er med sine 1200 år en av de eldste byene i gamle Øst-Tyskland.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisningen foregår på engelsk.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta en gratis språktest på nettet før dei reiser, og får tilgang til eit språkkurs gjennom denne tenesta. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerar deg før testen.

Kan du dokumentere at deler av studiet går på tysk, kan du få stønad frå Lånekassen til eit 4 ukers språkkurs som tas i Tyskland i forkant av semesteret.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Master i Brannsikkerheit

Du kan dra på utveksling i løpet av mastergraden din. Kontakt faglig kontaktperson for å finne ut når i studieløpet det passer best å dra.