Hopp til innhald

Regional Institute of Nursing and Social Education (IRFSS), Rhône-Alpes of the French Red Cross

The Regional Institute of Social and Nursing Education (IRFSS) Rhône-Alpes er et av 20 regionale universiteter som er eid og drevet av det Franske Røde Kors. Det har fire kampus i Rhône-Alpes regionen hvor St Etienne og Lyon er de største.

Regionen Rhône-Alpes ligger i alpene sørøst i Frankrike og grenser til Sveits og Italia. Middelalderbyen St Etienne ligger mellom Tolouse og Lyon og har rundt 200 000 innbyggere. Byen var i City of Design i 2010 som en del av UNESCOs Creative Cities Network. Lyon, Frankrikes nest største by, er kjent som et gastronomisk senter med to av landets mest kjente vinregioner i umiddelbar nærhet. I Rhône-Alpes er det gode muligheter for både ski, fjellturer og bading. Det er hele åtte nasjonalparker her og Mont Blanc ligger også i regionen.

Gjeld for

Sykepleie

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling: www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus

Språk

Undervisningsspråket er engelsk. Du trenger ikke ta språktest for å dokumentere engelskkunnskaper.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Bachelor i sykepleie har laget forhåndsgodkjente emnepakker for sine studenter, i appen. Du må velge disse for å få tilbud om utveksling ved universitetet – det er ikke anledning til å finne egne emner eller praksis.

Kva kan du studere?

Bachelor i sjukepleie

Ved HVL, campus Haugesund, er følgende emner pensum i utvekslingsperioden:

- SYKH250, 160 timer praksis

- SYKH220/230, 300 timer praksis

Ved utvekslingsuniversitetet får du tilsvarende emner med tilsvarende studiepoeng, som du skulle hatt hjemme.

- Du får faglig oppfølging og vurdering i praksis.

- Karakterene du får på utveksling omgjøres alltid til karakteren Bestått/Ikke Bestått, når du har levert Transcript of Records til studieveileder i Haugesund.

Tidsperiode: 4. semester – fra og med cirka uke 9 til og med cirka uke 24

Ta kontakt med din faglige kontaktperson for mer informasjon.