Hopp til innhald

Artevelde University of Applied Sciences

Artevelde University College Ghent har satt sammen pakker med emner som undervises på engelsk. Fagene blir undervist i små klasser, her er det ingen undervisning i store auditorium. Campusen der økonomi- og administrasjonsavdelingen holder til har moderne lokaler og ligger rett ved et nedlagt kloster, en kanal og en pub-/restaurantgate.

Byen Ghent ligger forøvrig i den flamsktalende delen av Belgia, og befolkningen snakker generelt svært godt engelsk. Det er mye å gjøre i byen. Dersom en vil studere i Ghent bør en i det minste få med seg de nydelige belgiske vaflene og et besøk til det gamle slottet for å se torturkammeret.

Gjeld for

Studiested Haugesund
Studiested Bergen

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

De internasjonale modulene går på engelsk, mens flamsk er undervisningsspråk i de fleste ordinære studieprogrammene.

Praksisstudier foregår noe på engelsk eller ved hjelp av veileder/medstudenter som tolk. Språkkravet for utvekslingsstudenter er B1. Det kan likevel være en fordel å kunne litt flamsk/nederlandsk for å kommunisere bedre i praksis. Alle Erasmus-studenter som skal studere på nederlandsk/flamsk eller engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs. Tar du språkkurs i Belgia i 4 uker før studiestart kan du få støtte til dette fra Lånekassen. Internasjonalt kontor informerer deg mer i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i økonomi og administrasjon, Haugesund

Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling til Artevelde i 4. eller 5. semester. Hvilket semester som gjelder for deg vil avhenge av hvilken campus du studerer på.Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Bachelor i ergoterapi

Du kan reise på utveksling til Gent i praksisperiodene i 4. eller 5. semester. Det er også mulig å kombinere praksis med teoretiske moduler.

Bachelor i natur og opplevingsbasert reiseliv, Sogndal

Du kan dra på utveksling til Kantienberg i 5. semester. Ta kontakt med din faglige kontakperson for mer informasjon.

Relevante emner:

Atumn module 3 (ABS3): Get a grip on marketing and communication.

Atumn module 5 (ABS5): Event management studies

Atumn module 6 (ABS 6): Human resource management