Hopp til innhald

University of Applied Sciences Leiden

Hogeschool Leiden er en mellomstor institusjon som tilbyr profesjonsutdanninger. Skolen har litt over 7000 studenter. Internasjonalisering er prioritert gjennom samarbeidsavtaler og deltagelse i internasjonale prosjekt. Byen Leiden ligger i vestre del av Holland, mellom Amsterdam, Haag og Utrecht. Det er en gammel by med et flott historisk senter.

Gjeld for

Grunnskolelærerutdanning og Fysioterapi

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisning på engelsk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. Internasjonalt kontor informerer deg i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne reise på utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved den avdelingen du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet du du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i fysioterapi

Studenter kan reise på på utveksling til Leiden i 3 måneder i forbindelse med praksisperioden i 4. semester, dvs. vårsemesteret i 2. studieår. Utvekslingsperioden blir da fra begynnelsen av januar til begynnelsen av april. Dette avhenger imidlertid av at institusjonen kan finne egnede praksisplasser, ta kontakt med faglig kontaktperson ved interesse.