Hopp til innhald

Indiana University of Pennsylvania (IUP)

Indiana University of Pennsylvania har ca 14 000 studenter fordelt på 3 campuser, der Indiana er hovedcampusen. Det er et offentlig universitet som ble grunnlagt i 1875 og som er kjent for mange og varierte utdanningstilbud med høy faglig standard. Innen økonomi og administrasjon er det et stort utvalg retninger, blant annet business, finance, economic og forskjellige typer management. Innen HMS er fokusområdet occupational exposures, og det tilbys emner i for eksempel ergonomi, etikk, luft- og vannforurensning og HMS-kommunikasjon.

Med ca 35 000 innbyggere ligger Indiana noen timers kjøretur fra Pittsburgh og Washington DC. Like utenfor byen ligger det største Amish-området i USA . Universitetet og byen samarbeider om en rekke kulturelle og sosiale tilbud.

Gjeld for

Ingeniørfag, Øk.adm og barnehagelærer

Språk

Undervisningen foregår på engelsk. Undersøk med vertsinstitusjonen hvilke krav til dokumentasjon som er gjeldende.

Dersom du må bevise språkferdighetene dine ved opptak, kan du ta en språktest, f.eks. TOEFL eller IELTS. Du bør melde deg opp til disse testene så tidlig som mulig i søknadsprosessen, da plassene ofte raskt blir fylt opp.

Om du har 4 eller bedre i engelsk fra videregående kan du bruke vitnemål som bekreftelse på språkferdigheter. Vitnemålet kan være på norsk.

Studieavgift

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Ved denne institusjonen må du betale skolepenger, men studenter fra HVL kan få avslag i prisen. Du kan du få støtte til skolepenger fra Lånekassen. Du vil få mer informasjon om dette fra HVL i søknadsprosessen, men du kan også finne mer informasjon på vertsinstitusjonens nettside og på Lånekassens sider.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Barnehagelærarutdanning med vekt på Barns utvikling, leik og læring

Gjelder alle barnehagelærerutdanningene: Dere kan reise til IUP i 5. semester og ta moduler som kan inngå i fordypningen dere har valgt.

Bachelor i økonomi og administrasjon, Haugesund

Øk. adm studenter fra hele HVL kan benytte seg av denne utvekslingsavtalen. Snakk med din faglige kontaktperson for å finne ut hvilket semester du kan dra ut i.

Bachelor i nautikk

Du kan dra på utveksling til IUP i 5. semester.

Bachelor i nautikk Y-veg

Du kan dra på utveksling til IUP i 5. semester.