Indiana University of Pennsylvania

Indiana University of Pennsylvania har ca 14 000 studenter fordelt på 3 campuser, der Indiana er hovedcampusen. Det er et offentlig universitet som ble grunnlagt i 1875 og som er kjent for mange og varierte utdanningstilbud med høy faglig standard. Innen økonomi og administrasjon er det et stort utvalg retninger, blant annet business, finance, economic og forskjellige typer management. Innen HMS er fokusområdet occupational exposures, og det tilbys emner i for eksempel ergonomi, etikk, luft- og vannforurensning og HMS-kommunikasjon.

 

Med ca 35 000 innbyggere ligger Indiana noen timers kjøretur fra Pittsburgh og Washington DC. Like utenfor byen ligger det største Amish-området i USA . Universitetet og byen samarbeider om en rekke kulturelle og sosiale tilbud.

Gjeld for

Ingeniørfag, Øk.adm og barnehagelærer

Språk

Du må ha 4 i engelsk fra videregående skole. Vitnemålet kan ikke være eldre enn 5 år. Dersom du har tatt emner på engelsk i etterkant ta kontakt med Internasjonal kontor.

Studieavgift

Du må betale skolepenger, men HVL studenter får en reduksjon.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i nautikk

Du kan dra på utveksling til IUP i 5. semester.

Bachelor i økonomi og administrasjon

Øk. adm studenter fra hele HVL kan benytte seg av denne utvekslingsavtalen. Snakk med din faglige kontaktperson for å finne ut hvilket semester du kan dra ut i.

Barnehagelærerutdanning med vekt på Barns utvikling, lek og læring

Gjelder alle barnehagelærerutdanningene: Dere kan reise til IUP i 5. semester og ta moduler som kan inngå i fordypningen dere har valgt.

Bachelor i nautikk Y-vei

Du kan dra på utveksling til IUP i 5. semester.