Hopp til innhald

University of the Valley of Itajai (UNIVALI)

UNIVALI er en av Brasils største universiteter med over 25 000 fordelt på seks campuser. Det har eksistert i sin nåværende form siden 1989, men har røtter tilbake til 1964. UNIVALI har over 70 bachelorprogrammer og fokuserer på praktisk erfaring for studentene i tett samarbeid med lokalmiljøet. Studiene i sykepleie og i økonomi og administrasjon er på campus Itajaí.

Itajaí ligger ved munningen av elva Itajaí-Acú og er en kystby i regionen Santa Catarina med i overkant av 200 000 innbyggere. Byen er vertskap for både en av de største musikkfestivalene i Brasil og en stor matfestival, Marejeda, hver oktober. Itajaí har, som andre kystbyer i Brasil mange flotte strender og en av de mest kjente landemerkene er en 6 meter høy steinformasjon formet som en papegøye: Parrot's Beak.

Gjeld for

Campus Haugesund

Praktiske forberedelser

For å reise på utveksing til UNIVALI må du ha visum til Brasil. Du vil få mer informasjon om dette av universitetet.

Språk

Undervisningsspråket er engelsk, men det kan være mulig å ta emner på portugisisk dersom du ønsker det. Du trenger ikke ta en språktest for å dokumentere engelskkunnskaper.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i sjukepleie

Ved HVL, campus Haugesund, er følgende emner pensum i utvekslingsperioden:

- SYKH250, 160 timer praksis

- SYKH220/230, 300 timer praksis

Ved utvekslingsuniversitetet får du tilsvarende emner med tilsvarende studiepoeng, som du skulle hatt hjemme.

- Du får faglig oppfølging og vurdering i praksis.

- Karakterene du får på utveksling omgjøres alltid til karakteren Bestått/Ikke Bestått, når du har levert Transcript of Records til studieveileder i Haugesund.

Tidsperiode: 4. semester – fra og med cirka uke 9 til og med cirka uke 24

Ta kontakt med din faglige kontaktperson for mer informasjon.

<ØKB> Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksing til UNIVALI i 4. eller 5. semester. Hvilket semester som gjelder for deg vil avhenge av hvilken campus du studerer på. Ta kontakt med din faglige kontaktperson for mer informasjon