Hopp til innhald

Worcester Polytechnic Institute

Worcester Polytechnic Institute (WPI) ble grunnlagt i 1865. Alle studieprogrammene som tilbys har stort fokus på prosjektbasert læring. HVL-studenter har mulighet til å studere Fire Protection på masternivå, og det er godt utvalg av brannemner å velge mellom. Kanskje trives du så godt at du vil ta en doktorgrad ved WPI når du er ferdig med mastergraden? Studenter som velger WPI vil også ha mulighet til å velge mellom mer enn 200 student- og sportsklubber.

Byen Worcester er oppkalt etter Worcester i England og har 180 000 innbyggere. Byen har en lang historie knyttet til USAs opprinnelse, og kalles "The heart of the Commonwealth" på grunn av dens beliggenhet midt i Massachusetts. Byen har et levende og mangfoldig samfunn, og har et utmerket kulturliv inkludert fantastiske restauranter, konsert- og teatersteder. Worcester har en ung stemning på grunn av skolene og universitetene i byen.

Gjeld for

Studiested Haugesund

Språk

Undervisningen foregår på engelsk. Undersøk med vertsinstitusjonen hvilke krav til dokumentasjon som er gjeldende.

Dersom du må bevise språkferdighetene dine ved opptak, kan du ta en språktest, f.eks. TOEFL eller IELTS. Du bør melde deg opp til disse testene så tidlig som mulig i søknadsprosessen, da plassene ofte raskt blir fylt opp.

Om du har 4 eller bedre i engelsk fra videregående kan du bruke vitnemål som bekreftelse på språkferdigheter. Vitnemålet kan være på norsk.

Studieavgift

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Ved denne institusjonen må du betale skolepenger og du kan du få støtte til dette fra Lånekassen. Du vil få mer informasjon om dette fra HVL i søknadsprosessen, men du kan også finne mer informasjon på vertsinstitusjonens nettside og på Lånekassens sider."

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i ingeniørfag, Brannsikkerheit

Du kan dra på utveksling til WPI i løpet av bachelorgraden din. Snakk med din faglige kontaktperson for mer informasjon. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Master i Brannsikkerheit

Du kan dra på utveksling i løpet av mastergraden din. kontakt med faglig kontaktperson for å finne ut når i studieløpet det passer best å dra.