Hopp til innhald

University Colleges Leuven-Limburg (UCLL)

University Colleges Leuven-Limburg ligger i den flamske regionen i Belgia. Høgskolen er med sine 15.000 studenter og 10 campus blant de største i Flandern. Som student på University College Leuven-Limburg er det ikke langt å reise til storbyer som Brussel, Maastricht, Amsterdam, Paris og Köln.

Gjeld for

Campus Haugesund og Stord.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling: www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus

Språk

Undervisningsspråket er engelsk. Du trenger ikke ta språktest for å dokumentere engelskkunnskaper.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend fra Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Bachelor i sykepleie har laget forhåndsgodkjente emnepakker for sine studenter, i appen. Du må velge disse for å få tilbud om utveksling ved universitetet – det er ikke anledning til å finne egne emner eller praksis.

Kva kan du studere?

Bachelor i sjukepleie

Ved HVL, campus Haugesund, er følgende emner pensum i utvekslingsperioden:

- SYKH250, 160 timer praksis

- SYKH220/230, 300 timer praksis

Ved utvekslingsuniversitetet får du tilsvarende emner med tilsvarende studiepoeng, som du skulle hatt hjemme.

- Du får faglig oppfølging og vurdering i praksis.

- Karakterene du får på utveksling omgjøres alltid til karakteren Bestått/Ikke Bestått, når du har levert Transcript of Records til studieveileder i Haugesund.

Tidsperiode: 4. semester – fra og med cirka uke 9 til og med cirka uke 24

Ta kontakt med din faglige kontaktperson for mer informasjon.