The University of Waikato

University of Waikato anses for å være et veldig internasjonalt rettet universitet med fokus på global utdannelse, pluss at de har et sterkt fokus på sin Maori identitet. Av de litt over 12.000 studentene ved universitetet er ca. 2000 internasjonale studenter. Universitetet har 7 fakulteter, blant annet Education, Arts and Social Sciences, Science and Engineering og Managment School.

Universitetet ligger i byen Hamilton, på North Island. Byen har en voksende økonomi og er det tredje raskest voksende urbane området på New Zealand. Utdanning, forskning og utvikling spiller en stor rolle for økonomien i dette området.

Gjeld for

Studiested Haugesund og Stord

Språk

Du må ha 4 eller bedre i engelsk fra videregående skole. Vitnemålet kan ikke være eldre enn 5 år. Ta kontakt med Internasjonalt kontor dersom du har tatt emner på engelsk i etterkant.

Studieavgift

Du betaler skolepenger ved denne institusjonen, men som HVL-student vil du få 15% avslag.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte og støtte til skolepenger. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden. Du vil få mer informasjon om dette fra HVL i søknadsprosessen, men du kan også finne mer informasjon på vertsinstitusjonens nettside og på Lånekassens sider.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Økonomi og administrasjon | Haugesund

Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksing til University of Waikato i 4. eller 5. semester. Hvilket semester som gjelder for deg vil avhenge av hvilken campus du studerer på.Ta kontakt med din faglige kontaktperson for mer informasjon..

Praktisk utdanningsvitskap

Hvis du studerer master i praktisk utdanningsvitenskap kan du dra til University of Waikato i 2. eller 3. semester. Ta kontakt med din faglige kontaktperson for mer informasjon.