Hopp til innhald

Myongji University, Seoul

Myongji University er et privat universitet grunnlagt i 1948. Universitetet har et sterkt globalt fokus. Det har 7 fakultet fordelt på to campus, et i Seoul og et i Yongin ca. 35 km sør for hovedstaden. Universitetet har litt over 24 000 studenter. Ønsker du å få bedre kunnskap om Asia kan dette være rette universitetet for deg. De har egne Asian Studies hvor en kan velge emner som omhandler blant annet politikk, økonomi, kultur og historie.

Seoul er hovedstaden i Sør-Korea og har 9,8 millioner innbyggere. Byen har stor innflytelse på forretningsliv, handel og teknologi og er rangert som verdens 6. viktigste finansby.

Yongin har ca 1 million innbyggere og er nesten like stor som Seoul i utstrekning. To av Sør-Koreas mest populære fornøyelsesparker ligger i byen som også har landets største museumslandsby for koreansk kultur.

Gjeld for

Studiested Haugesund og studiested Bergen

Språk

Undervisningen foregår på engelsk. Undersøk med vertsinstitusjonen hvilke krav til dokumentasjon som er gjeldende.

Dersom du må bevise språkferdighetene dine ved opptak, kan du ta en språktest, f.eks. TOEFL eller IELTS. Du bør melde deg opp til disse testene så tidlig som mulig i søknadsprosessen, da plassene ofte raskt blir fylt opp.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i ingeniørfag, allmenn maskinteknikk

Gjelder alle maskin- og marinfag: Du kan dra på utveksling i 5. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

<ØKB>Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling i 4. eller 5. semester. Hvilket semester som gjelder for deg vil avhenge av hvilken campus du studerer på.Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.