Hopp til innhald

Savonia University of Applied Sciences (AMK)

Savonia er en historisk provins i det østlige Finland, og Savonia University of Applied Sciences (AMK), med røtter tilbake til 1884, har over 7000 studenter hvorav ca. 500 er internasjonale studenter. Ved campus i byen Kuopio kan man gjennomføre klinisk helsepraksis. Kuopio er anerkjent som et studiested med høy kvalitet og som en flott vintersportsby.

Gjeld for

Campus Førde

Språk

Grunnleggende engelsk - sjekk detaljer med Savonia.

Studieavgift

Som Nordplus -student betaler du ikke studieavgift til den utenlandske institusjonen, tvert imot får du ett Nordplus-stipend på toppen av støtten fra Lånekassen. Du kan få støtte på inntil 750 euro per måned, i tillegg til reisestøtte. Nordplus er primært knyttet til praksisopphold. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte på 330 euro. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend fra Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Bachelor i sykepleie har laget forhåndsgodkjente emnepakker for sine studenter, i appen. Du må velge disse for å få tilbud om utveksling ved universitetet – det er ikke anledning til å finne egne emner eller praksis.

Kva kan du studere?

Bachelor i sjukepleie

Studenter fra campus Førde kan reise på praksisutveksling til Savonia. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.