Wroclaw University of Environmental and Life Sciences

Wroclaw University of Environmental and Life Sciences ligg sørvest i Polen. Rundt 11 000 studentar går på institusjonen sine fem fakultet. Haustsemesteret i Polen startar i byrjinga av oktober og varer til midt i februar. Vårsemesteret startar midt i februar og varer til slutten av juni.

Wroclaw er den største byen vest i Polen med 640 000 innbyggere og over 140 000 studenter på et av byens 11 universiteter. Byen ligger nær både Tyskland og Tsjekkia og er et godt utgangspunkt for å utforske sentraleuropa. Wroclaw har stort fokus på kultur og var i 2016 den europeiske kulturhovedstaden. Den har flere kulturinstitusjoner, sportsfasiliteter og et levende uteliv.Wroclaw ligger i en region med kort avstand til fjell, natur, og sjøer. Her kan du blant annet gå på fjelltur, klatre, stå på ski eller sykle i fjellkjeden Sudetene.

Gjeld for

Studiestad Sogndal

Språk

Krav om B2 eller betre i engelsk.

Studieavgift

Som Erasmus+ -student betalar du ikkje studieavgift til den utanlandske institusjonen, og du kan få eit Erasmus+-stipend i tillegg til støtta frå Lånekassen.

Faglig godkjenning

For å søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjend av studieprogrammet ved det fakultetet du høyrer til. Ein godkjend søknad inneber mellom anna at du har fått ei fagleg førehandsgodkjenning av kurs eller praksis du skal ta i utlandet. Den faglege førehandsgodkjenninga spesifiserar kva du skal gjere medan du er på utveksling og at disse aktivitetane blir godkjend som del av utdanningsplanen din ved HVL. Instituttleiar eller internasjonal koordinator på avdelinga di kan rettleie deg med omsyn til val av emne.