Hopp til innhald

Tanga International Conference Centre

TICC er et senter som drives etter den såkalte "social business"-modellen. Sykepleierstudenter som har praksis ved TICC vil i hovedsak jobbe med kampanjer rundt skolene, mental helse, familier og mor/barn.

Tanga er den nordligste havnebyen i Tanzania og ligger noen få mil sør for grensen til Kenya. Byen har ca 225 000 innbyggere og er administrasjonshovedstad for regionen med samme navn.

Gjeld for

Sykepleie

Praktiske forberedelser

Alle som reiser på utveksling til Tanzania må tegne studentreiseforsikring og ansvarsforsikring. I tillegg må du huske å ta nødvendige vaksiner i god tid.

Språk

Befolkningen består av mer enn 120 etniske grupper med egne språk, men nasjonalspråket er swahili. Det andre offisielle språket er engelsk, og mange snakker noe engelsk, men på langt nær alle.

Det kan derfor være lurt å ta et kurs i swahili før man reiser, slik at man kan kommunisere med pasienter. Lånekassen krever at man tar språkkurs i Tanzania på minst 4 uker i forkant av utvekslingen for å gi støtte til kurset.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i sjukepleie

Du kan reise til Tanga i praksisperioden som er åpnet for utenlandspraksis for ditt studieprogram/din campus.