University of Malaga

Universidad de Málaga (UMA) ble stiftet i 1972 etter at arbeidet til gruppen "venner av et Universitet i Málaga" (Asociación de Amigos de la Universidad de Málaga) startet arbeidet med å få en slik institusjon på plass i 1968. Málaga var på dette tidspunktet den eneste spanske byen med over 300 000 innbyggere som ikke hadde sitt eget universitet.

 

UMA er et universitet i vekst og har i dag ca 35 000 studenter.

 

Málaga er hovedstaden på Costa del Sol og i provinsen Málaga i den autonome regionen Andalucía i det sørlige Spania. Málaga er Spanias femte største by, og hadde i 2007 et folketall på 576 725. Legger man til forsteder, blir folketallet 1 074 074. Málagas bykjerne ligger rett bak havnen. Kvarterene El Perchel, La Trinidad og Lagunillas omgir bysentrum. Byen får en god del av sine inntekter fra landbruk og turisme. Den er fødestedet til kunstneren Pablo Picasso.

Gjeld for

Datafag og lærerutdanninger ved campus Bergen

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

Noen kurs i Málaga går på engelsk. Dersom du behersker spansk flytende kan du følge ordinære kurs på spansk. Enten du skal studere på spansk eller engelsk, så er språkkravet B1 på CEFR-skalaen. Alle Erasmus-studenter vil få tilsendt en obligatorisk online språktest i det språket de skal studere på, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

Tar du språkkurs i Spania i 4 uker før studiestart kan du få støtte til dette fra Lånekassen, dersom du kan dokumentere at deler av studiet skal foregå på spansk.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Data

Du kan reise på utveksling i 1-2 semester i 2.-3. studieår. Dersom du behersker spansk flytende kan du følge ordinære kurs på spansk. 

Høstsemesteret går fra slutten av september til begynnelsen av februar, mens vårsemesteret går fra begynnelen av februar til slutten av juni. Utveksling anbefales derfor i vårsemesteret dersom du bare skal være på utveksling i ett semester.

Grunnskolelærerutdanning 1.-7. trinn

Studenter som tar valgfag matematik kan reise på utveksling til Málaga i 6. semester. Det er en forutsetning at man behersker spansk flytende og at studieprogrammet godkjenner at utvekslingsoppholdet avsluttes i januar/februar.

Grunnskolelærerutdanning 5.-10. trinn

Studenter som tar valgfag matematikk kan reise på utveksling til Málaga i 6. semester. Det er en forutsetning at man behersker spansk flytende og at studieprogrammet godkjenner at utvekslingsoppholdet avsluttes i januar/februar.

Grunnskulelærarutdanning 1.-7. trinn

Du kan dra på utveksling til Malaga i 5. semester på skolerelevante fag.

Grunnskulelærarutdanning 5.-10. trinn

Du kan dra på utveksling til Malaga i 5. semester på skolerelevante fag.