Hopp til innhald

University of Leuven (KU Leuven)

University of Leuven, eller KU Leuven, er et stort universitet som daterer tilbake til 1425. Universitetet har i dag totalt 15 campus spredd i 11 byer. De har emner på bachelor og masternivå som er designet spesielt for erasmusstudenter, et internasjonalt master program "Master of Rehabilitation Sciences and Physiotherapy" og flere doktorgradsprogrammer innenfor samme felt.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Det er krav om B2 i engelsk.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen.

Leuven Language Institute organiserer gratis kurs i nederlandsk for utvekslingsstudenter.

Kan du dokumentere at deler av studiet foregår på nederlandsk eller fransk, kan du få støtte av Lånekassen til et 4 ukers språkkurs som tas i Belgia i forkant av semesteret.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i Fysioterapi

Du kan reise på utveksling i ett helt semester i 4. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Ph.d.-studium i helse, funksjon og deltaking

Dersom du er tatt opp til ph.d programmet i Helse, funksjon og deltaking kan du dra på forskningsopphold til KU Leuven innenfor tema terapi/fysioterapi/rehabilitering. Avtal med veileder og ph.d.-koordinator når det passer å dra på utveksling.

Master in Healthy Ageing and Rehabilitation

Du kan dra på utveksling i 2. eller 3. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.