Hopp til innhald

Elimu Mwangaza

Elimu Mwangaza er en organisasjon som jobber på grasrotnivå for å bekjempe barnemishandling og utnyttelse og vold mot barn i skoler, familier og lokalsamfunnet i Moshi, Tanzania. Målet er å øke bevisstheten i lokalsamfunnet rundt disse temaene, og å lære barn opp i hva som er deres rettigheter og ansvar.

Elimu Mwangaza ligger i byen Moshi, en relativt stor by med omtrent 145 000 innbyggere, like ved foten av Kilimanjaro.

Gjeld for

Vernepleie og sosialt arbeid

Praktiske forberedelser

Alle som reiser på utveksling til Tanzania må tegne studentreiseforsikring og ansvarsforsikring. I tillegg må man huske å ta nødvendige vaksiner i god tid før avreise.

For å gjennomføre et praksisopphold i Tanzania må du søke om studentvisum via Tanzanias ambassade i Stockholm.

Språk

Det er ingen konkrete språkkrav for utveksling til Tanzania.

Befolkningen består av mer enn 120 etniske grupper med egne språk, men nasjonalspråket er swahili. Det andre offisielle språket er engelsk, og mange snakker noe engelsk, men på langt nær alle.

Det kan derfor være lurt å ta et kurs i swahili før man reiser, slik at man kan kommunisere med de man møter i praksis. Lånekassen krever at man tar språkkurs i Tanzania på minst 4 uker i forkant av utvekslingen for å gi støtte til kurset.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i vernepleie

Dere kan reise på utveksling i 3 måneder til Elimu Mwangaza i 5. semester. Første uken vil dere få et introduksjonskurs ved Institute of Social Work i Dar es Salaam, deretter har dere 12 uker praksis i Moshi.

Bachelor i sosialt arbeid

Dere kan reise på utveksling i 3 måneder til Elimu Mwangaza i 5. semester. Første uken vil dere få et introduksjonskurs ved Institute of Social Work i Dar es Salaam, deretter har dere 12 uker praksis i Moshi.