Hopp til innhald

St. Joseph Hospital

St Joseph Hospital ble stiftet i 2001 i samarbeid mellom den katolske kirke og myndighetene i Tanzania. Siden stiftelsen har sykehuset vært i kontinuerlig vekst og har i dag de fleste klinikker, inkludert fødestue og kirkurgi.

Sykehuset ligger i byen Moshi, en relativt stor by med omtrent 145 000 innbyggere, like ved foten av Kilimanjaro.

Gjeld for

Sykepleie, campus Bergen

Praktiske forberedelser

Alle som reiser på utveksling til Tanzania må tegne studentreiseforsikring og ansvarsforsikring. I tillegg må man huske å ta nødvendige vaksiner i god tid før avreise.

Språk

Det er ingen konkrete språkkrav for utveksling til Tanzania.

Befolkningen består av mer enn 120 etniske grupper med egne språk, men nasjonalspråket er swahili. Det andre offisielle språket er engelsk, og mange snakker noe engelsk, men på langt nær alle.

Det kan derfor være lurt å ta et kurs i swahili før man reiser, slik at man kan kommunisere litt med pasienter. Lånekassen gir bare støtte til språkkurs av minst 4 ukers varighet tatt i forkant av utvekslingsperioden. For at Lånekassen skal støtte språkkurset må det i tillegg foregå i vertslandet.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i sjukepleie

Dere kan dra til St. Joseph Hospital i en av praksisperiodene i 3. klasse. Enten om høsten eller om våren. Merk at søknadsfristen er 1. februar uansett hvilket av semestrene du vil dra ut i.

Bachelor i sjukepleie, deltid

Det kan legges til rette for at du kan dra til St. Joseph Hospital i praksis fra desember til mars. Snakk med faglig kontaktperson om mulighetene dine.

Bachelor i sjukepleie, deltid