Hopp til innhald

University of Turin

University of Turin (UNITO) er blant Italias beste og ligger i byen Torino i Piemonte nordvest i Italia. Universitetet ble stiftet i 1404 og er i dag et av de største i Italia, med over 70 000 studenter, 4000 ansatte og 120 bygninger i Torino og ulike områder i Piemonte.

Torino er Italias fjerde største by og det er hverken langt til fjellene, middelhavet, Milano eller nabolandene. Som et livlig kultursentrum med mange restauranter, gallerier, interaktive museum og teatre har byen blitt kåret til en av verdens beste destinasjoner. På utveksling i Torino kan du spise den lokale pizzaen på en gaterestaurant før du plukker med deg litt av deres berømte sjokolade på veien til en fotballkamp med Juventus F.C eller for å møte venner på Piazza Castello.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta en gratis språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen.

Kan du dokumentere at deler av studiet foregår på italiensk, kan du få støtte av Lånekassen til et 4 ukers språkkurs som tas i Italia i forkant av semesteret.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Ph.d.-program i Datateknologi; programvareutvikling, sensornettverk og berekningsorientert ingeniørvitskap

Du kan reise på utvekslingsopphold i løpet av doktorgraden din. Avtal med veileder og ph.d.-koordinator når det passer å dra på utveksling og lengde på oppholdet.

Felles masterprogram i programvareutvikling

Det kan legges til rette for at dere kan reise på utveksling i løpet av mastergraden, enten for å ta teoretiske emner eller i forbindelse med arbeidet med masteroppgaven. Snakk med din faglige kontaktperson for å finne ut når i studieløpet det passer best å dra.