Hopp til innhald

University of Applied Sciences Hannover

University of Applied Sciences Hannover er et lite universitet i Hannover som satser sterkt på to fagområder: Business Studies og Computer Science. De samarbeider i veldig stor grad med næringsliv i regionen.

Hannover er kjent for sine utdanningsinstitusjoner av høy kvalitet og det er derfor mange studenter i byen. Byen har en rikt kulturliv og er en god blanding med en større urban by og store grøntområder. Selve byen er lett tilgjengelig både til fots og på sykkel. Hannover er kjent for mange internasjonale arrangementer og byen huser årlig verdens største datamesse. Oktoberfest Hannover verdens nest største oktoberfest og er du glad i ost er kanskje European Cheese Centre noe for deg.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Det er krav om B1 i engelsk.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen.

Kan du dokumentere at deler av studiet foregår på tysk, kan du få støtte av Lånekassen til et 4 ukers språkkurs som tas i Tyskland i forkant av semesteret.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Felles masterprogram i programvareutvikling

Det kan legges til rette for at dere kan reise på utveksling i løpet av mastergraden, enten for å ta teoretiske emner eller i forbindelse med arbeidet med masteroppgaven. Snakk med din faglige kontaktperson for å finne ut når i studieløpet det passer best å dra.

Ph.d.-program i Datateknologi; programvareutvikling, sensornettverk og berekningsorientert ingeniørvitskap

Du kan reise på utvekslingsopphold i løpet av doktorgraden din. Avtal med veileder og ph.d.-koordinator når det passer å dra på utveksling og lengde på oppholdet.