California State University - Bakersfield (CSUB)

CSUB e ret relativt lite universitet med har over 11 000 studenter på sine over 50 studieprogram. Universitetet har mange aktiviteter studentene kan delta i utenom skoletid.

Bakersfield er administrasjonssentrumet i Kern County og er kjent som vestkystens hovedstad for countrymusikk. Det bor rundt 350 000 innbyggere i byen som historisk sett har vært en viktig by for både landbruk og industri.

Gjeld for

Bachelor i maskiningeniør, Haugesund og Bergen

Praktiske forberedelser

Alle studenter som skal til USA må dessuten søke om studentvisum. Dere må da dra på et visumintervju til den amerikanske ambassaden i Oslo. Dette vil dere få mer informasjon om i semesteret før utvekslingen.

Språk

4 eller bedre i Engelsk fra videregående. Hvis du ikke har dette må du ta en språkprøve, enten IELTS eller TOEFL.

Studieavgift

HVL har en utvekslingsavtale med CSUB og det er derfor ingen skolepenger ved denne utvekslingsavtalen. Avtalen gjelder for 2 studenter.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i ingeniørfag, allmenn maskinteknikk

Du kan dra på utveksling til CSUB i 5. semester

Bachelor i ingeniørfag, maskin

Du kan dra på utveksling til CSUB i 5. semester.