West University of Timișoara

West University, Timisoara (WUT) ligger i den vestlige delen av Romania. Universitetet har over 16 000 studenter og et omfattende studietilbud, inkludert blant annet økonomi og ledelse, naturvitenskap, kunst og samfunnsvitenskap. Hele 20 studieprogrammer tilbys på enten engelsk, fransk eller tysk og rundt 30 % av forskningsprosjektene har en internasjonal dimensjon. Universitetet er svært populært blant internasjonale studenter og fokuset er på å klargjøre studenter for et stadig mer globalisert arbeidsmarked.

 

Campus ligger i hjertet av Timisoara som i seg selv er kjent som en kosmopolitisk by. Det sies at byen har den raskeste internettforbindelsen i Europa. Timisoara er spesielt kjent for å ha vært den første byen i Romania som ble erklært fri fra kommunismen – det var her den anti-kommunistiske revolusjonen i landet startet. Historien preger museer og sentre i byen, men det er også fint å vandre på byens mange torg.

Gjeld for

Studiested Bergen

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet. 

Språk

Undervisningen foregår på engelsk. Det er krav om B1 i engelsk.

 

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen.

 

Kan du dokumentere at deler av studiet foregår på rumensk, kan du få støtte av Lånekassen til et 4 ukers språkkurs som tas i Romania i forkant av semesteret.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Kva kan du studere?

PhD in Responsible Innovation and Regional Development

Hvis du tar doktorgrad i Ansvarlig innovasjon og regional utvikling kan du reise hit på utveksling i 3-6 måneder. Avtal med veileder og ph.d.-koordinator når det passer å dra på utveksling.