Hopp til innhald

Charles University, Faculty of Physical Education and Sport

Charles University ligger i Praha og er et av verdens eldste universiteter. Det er nærmere 50.000 studenter som studerer ved dette universitetet og omlag 7000 av dem er internasjonale studenter.Det er et stort og aktivt studentmiljø i byen og med et moderne transportsystem er det enkelt å komme seg rundt for å prøvesmake en av de mange ølene Tsjekkia er så kjent for.

De hundre spirs by er den vakre hovedstaden i Tsjekkia. Byens spennende historie er tydelig når du går forbi det astronomiske uret og veggmalerier i gamlebyen, over den ikoniske Karlsbroen og opp til Hradcany-slottet. Det er også mange muligheter til å få med seg moderne kunst og musikk mens du er der.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Det er krav om B2 i engelsk.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta gratis språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen.

Kan du dokumentere at deler av studiet foregår på tsjekkisk, kan du få støtte av Lånekassen til et 4 ukers språkkurs som tas i Tsjekkia i forkant av semesteret.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i idrett, trening og helse

Hvis du studerer idrett, trening og helse kan du reise på utveksling i 5. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Master i idrettsvitskap

Hvis du studerer master i idrettsvitenskap kan du reise på utveksling i andreåret ditt. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Idrett og kroppsøving, bachelorstudium, Sogndal

Hvis du studerer idrett og kroppsøving kan du reise på utveksling i 5. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Idrett, fysisk aktivitet og helse, bachelorstudium, Sogndal

Hvis du studerer idrett, fysisk aktivitet og helse kan du reise på utveksling i 5. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Friluftsliv, bachelorstudium, Sogndal

Hvis du studerer friluftsliv kan du reise på utveksling i 5. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.