Hopp til innhald

Mainz University of Applied Sciences

Mainz University of Applied Sciences (Tysk: Hochschule Mainz) ligger i byen Mainz i Tyskland. Høgskolen ble stiftet i 1971 og har ca 5 500 studenter. Høgskolen har 3 fakulteter: Faculty of Engineering, Faculty of Design og Faculty of Business. Det er med Faculty of Business at HVL har denne utvekslingsavtalen.

Byen Mainz har omlag 220 000 innbyggere. Mainz har røtter helt tilbake til det 1. århundre og ble grunnlagt som et romersk forsvarsverk i den nordligste delen av romerriket. Selv om byen i seg selv ikke er så stor, regnes den som en del av Frankfurt/Rhein-Main metropolområdet. I dette området bor det rundt 5,5 millioner innbyggere.

Gjeld for

Bachelor i økonomi og administrasjon

Praktiske forberedelser

Når du drar på utveksling til denne avtalen kan du søke om HVLs miljøstipend (hvis du reiser miljøvennlig til eller fra utvekslingsoppholdet)!

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Institusjonen har emner på engelsk og det kan være mulig å ta emner på tysk dersom du ønsker det.

Det er krav om B2 i engelsk.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før dei reiser, og får tilgang til eit språkkurs gjennom denne tenesta. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerar deg før testen.

Kan du dokumentere at deler av studiet går på tysk, kan du få stønad frå Lånekassen til eit 4 ukers språkkurs som tas i Tyskland i forkant av semesteret.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i økonomi og administrasjon, Haugesund

Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling til Mainz i 4. eller 5. semester. Hvilket semester som gjelder for deg vil avhenge av hvilken campus du studerer på.Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.