Hopp til innhald

Vilnius University

Vilnius University er rangert som det beste universitetet i Litauen og ligger i hovedstaden Vilnius. Det ble stiftet i 1579 og er det eldste (og største) universitetet i landet. Universitetet har omtrent 21 000 studenter og har mange moderne fasiliteter.

Vilnius er en gjestfri og moderne by som av noen sammelignes med både København og Paris. Samtidig har byen en spennende historie som er synlig hvor enn du er, også når du padler ned elven forbi kunstnerbydelen Užupis som står på UNESCOs verdensarvliste.

Gjeld for

Master in Healthy Ageing and Rehabilitation

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisning på Engelsk. Språkkrav: B1 i Engelsk.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. Internasjonalt kontor informerer deg i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Master in Healthy Ageing and Rehabilitation

Du kan dra på utveksling i 2. eller 3. semester. Vilnius University har masterutdanning i rehabilitering. Masterprogrammet deres er kun åpent for studenter med en bachelorgrad i fysioterapi eller ergoterapi. Derfor er det bare MARE-studenter med denne bakgrunnen som kan søke. Undervisningen foregår på engelsk og gjennomføres fysisk på campus. Den er altså ikke digital. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.