Hopp til innhald

Mount Royal University (MRU)

Mount Royal University (MRU) er et offentlig universitet i Calgary, Alberta, Canada.Det har nærmere 15 000 studenter. Flertallet er lokal studenter fra Calgary, så et opphold her er en god mulighet til å få lokale venner og bekjente. Universitetet har fine rekreasjonsmuligheter som klatrevegger, svømmebasseng og treningsrom. I tillegg er det mange studentforeninger en kan melde seg inn i.

Calgary er den største byen i provinsen Alberta. Det ligger i den sørlige delen av provinsen, i et område med fjell og høye sletter. Down town Calgary er 15 minutter med buss fra campus.

Gjeld for

Studiested Bergen, Stord og Sogndal

Språk

Undervisningsspåket er engelsk og universitetet stiller krav til dokumenterte engelskkunnskaper. Du må ha 4 eller bedre i engelsk fra videregående. Dersom du ikke har dette må du ta en språkprøver, enten IELTS eller TOEFL.

Studieavgift

HVL har fem studieplasser uten skolepenger ved dette universitetet.Studenter utover det må betale skolepenger.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte og skolepengestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend fra Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer at du blant annet har fått en faglig forhåndsgodkjenning av emner eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Grunnskulelærarutdanning 1.-7. trinn

Studenter som tar kroppsøving kan reise til Mount Royal University. Det faglige programmet må godkjennes av kontaktperson på studieprogrammet før utveksling.

Grunnskulelærarutdanning 5.-10. trinn

Studenter som tar kroppsøving kan reise til Mount Royal University. Det faglige programmet må godkjennes av kontaktperson på studieprogrammet før utveksling.