Hopp til innhald

Kanagawa University

Kanagawa University har ca. 20.000 studenter fordelt på to campus. Som HVL student reiser du til Yokohama campus. Campus ligger i sentrum av Yokohama

Yokohama er Japans nest største by med 3,8 millioner innbyggere, og den mest folksomme kommunen i Japan. Byen er den største havnebyen i storTokyo (ca. 30 km unna), og mange internasjonale selskaper har sine hovedkontor her, som Nissan og JVCKenwood. Yokohama er en populær by å bo i for japanere.

Språk

Undervisningen foregår på engelsk. Undersøk med vertsinstitusjonen hvilke krav til dokumentasjon som er gjeldende. Dersom du må bevise språkferdighetene dine ved opptak, kan du ta en språktest, f.eks. TOEFL eller IELTS. Du bør melde deg opp til disse testene så tidlig som mulig i søknadsprosessen, da plassene ofte raskt blir fylt opp.

Om du har 4 eller bedre i engelsk fra videregående kan du bruke vitnemål som bekreftelse på språkferdigheter. Vitnemålet kan være på norsk.

Studieavgift

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Utvekslingsstudenter betaler i utgangspunktet ikke skolepenger på Kanagawa University. HVL har to gratisplasser.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

<ØKB> Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling til denne institusjonen i 4. eller 5. semester. Hvilket semester som gjelder for deg vil avhenge av hvilken campus du studerer på.Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.