Hopp til innhald

University of Copenhagen (Erasmus+)

På University of Copenhagen studerer rundt 35 000 studenter. Universitetet har et internasjonalt forsknings- og studiemiljø og fokuserer på ambisøse tverrfaglige initativ og forskningsbasert undervisning. Miljø, bærekraft og inkludering er kjerneverdier ved universitetet. Universitety of Copenhagen har fire campuser som alle ligger i København.

København er den pulserende hovedstaden i Danmark. Byen er svært sykkelvennlig og tilbyr et stort utvalg av kunsutstillinger, sportsarrangementer, gode restauranter, konserter og festivaler for sin relativt unge befolkning.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisningsspråk er hovedsakelig dansk, men en rekke moduler og programmer tilbys på engelsk. Hvis du skal studere på dansk er det ikke noen spesielle språkkrav for studenter som har et skandinavisk språk som morsmål.

Om du skal studere på engelsk må du ta en gratis språktest på nettet før du reiser, og du får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen. Skal du ta kurs på dansk trenger du ikke ta språktest.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i idrett, trening og helse

Du kan reise på utveksling til København i 5. semester.

Friluftsliv, bachelorstudium, Sogndal

Du kan reise på utveksling til København i 5. semester.