Hopp til innhald

Universitat Internacional de Catalunya

Universitat Internacional de Catalunya (UIC) Barcelona er et ungt universitet som er tett knyttet til nærmiljøet og praksisinstitusjoner. Studentene som har studert her har en av de høyeste ansettelsesratene etter studier for hele regionen. De har fokus på god oppfølging av den enkelte student og et godt tilbud til studenter utenom skoletid.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Barcelona ligger på nordøst-kysten av Spania, ved Middelhavet. Det er den andre største byen i Spania; både i størrelse og befolkning. Byen er blant annet kjent for sin arkitektur og sterke katalanske identitet og du kan nyte lange kvelder med tapas eller en dag på bystranda i tillegg til studiene.

Språk

Mesteparten av undervisningen foregår på engelsk, noe kan være på catalansk.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta gratis språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen.

Kan du dokumentere at deler av studiet foregår på spansk/catalansk, kan du få støtte av Lånekassen til et 4 ukers språkkurs som tas i Spania i forkant av semesteret.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.