Hopp til innhald

NMS Exchange Kamerun

NMS Exchange legger til rette for at studenter kan ha praksis ved ulike institusjoner i byen Ngaoundéré i Kamerun. Ngaoundéré ligger i regionen Adamaoua.

Det er en lokal eller en norsk studiekoordinator som følger opp de norske studentene som kommer til Ngaoundéré for å ha praksis. NMS Exchange tilbyr praksisplasser ved flere ulike sykehus i området, hvor du kan få både medisinsk og kirurgisk praksis. I kommunehelsepraksis vil du ha praksis på helsesentre. Her er hovedfokuset vaksinering, prenatal care og family-planning, og på de fleste helsesentre vil du også kunne få være med på fødsler.

Når du er i praksis i Ngaoundéré bor du på CIAEI. Senteret er en tidligere misjonsstasjon som har huset norske og amerikanske misjonærer i årene 1925-2020.

Gjeld for

<BSYK>Hvis du studerer på campus Stord kan du reise på praksisutveksling til Kamerun i 3 måneder.</bsyk>

Praktiske forberedelser

Alle som reiser på utveksling til Kamerun må tegne studentreiseforsikring og ansvarsforsikring. I tillegg må man huske å ta nødvendige vaksiner i god tid.

Det er påkrevd med visum til Kamerun. Visum søkes ved Kameruns generalkonsulat i Stockholm. Søknaden bør sendes i god til før avreise.

Studieavgift

Du må betale skolepenger til vertsinstitusjonen. Skolepengene er på NOK 11 500. Dette får man støtte til fra Lånekassen.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor sykepleie, campus Stord