Hopp til innhald

Potsdam University of Applied Sciences

University of Applied Sciences Potsdam ble grunnlagt i 1991 og ligger nord i Potsdam. Samfunns- og utdanningsvitenskapelig avdeling legger stor vekt på å utvikle innovative studiemodeller som svarer på de stadig endrede utfordringene i arbeidslivet. Universitetet har velutstyrte laboratorier og rom, et moderne bibliotek og gode digatale verktøy. Forskningsbasert læring er en grunnstein i undervisningen.

De nære relasjonene til partnere fra regionen, både i og utenfor Tyskland, gir praksisnære studier. Innovative undervisnings- og forskningsformater gir studentene mulighet til å jobbe sammen med medstudenter og lærere fra ulike institutter og studieprogram.

University of Applied Sciences Potsdam ligger godt plassert i Tyskland. Byen er er en av Tysklands viktigste vitenskapssteder, og en kulturby i et vakkert innsjølandskap. Berlin kan nås på omtrent 30 minutter.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisning foregår på engelsk og det er krav om B2 eller bedre i språket.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta gratis språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen.

Kan du dokumentere at deler av studiet foregår på tysk, kan du få støtte av Lånekassen til et 4 ukers språkkurs som tas i Tyskland i forkant av semesteret.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Master i sosialvitskap

Du kan dra på utveksling til Potsdam i løpet av masteren din. Snakk med faglig kontaktperson om hvilket semester som egner seg best til dette.

Bachelor i sosialt arbeid

Dere kan reise på utveksling til Potsdam i 5. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for å få mer informasjon.