Hopp til innhald

Ovidius University of Constanța (OUC)

Ovidius University of Constanța (OUC) er det største universitetet som ligger ved Svartehavet. Posisjonert ved den største byen i sør-øst Romania, Constanța, ligger OUC i et økonomisk maktsenter i Dobruja-området. Regionen representerer samtidig en kulturell bro mellom øst og vest - en østlig inngangsport til EU. Den unike geografiske plasseringen gjør at OUC kan tilby en spesiell kombinasjon av tradisjoner og modernitet.

OUC er et anerkjent universitet med over 15 000 studenter, og har fagtilbud på bachelor, master og PhD-nivå.Fagtilbuden ved OUC rommer blant annet økonomi, reiseliv, sport og kultur. Over 80 % av rumenske studenter har OUC som sitt førstevalg, og universiteter trekker mange internsjonale studenter fra blant annet Svartehavs-regionen, sør-øst Asia og det nordlige Afrika.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisning foregår på engelsk og det er krav om B1 eller bedre i språket.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta gratis språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Reiselivsleiing, bachelorstudium, Sogndal

Dere kan reise på utveksling til Constanța i 3. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for å få mer informasjon.

<ØAU3> Dere kan reise på utveksling til Constanța i 4. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for å få mer informasjon.

<ØKOB> Dere kan reise på utveksling til Constanța i 4. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for å få mer informasjon.

<ØKB> Dere kan reise på utveksling til Constanța i 5. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for å få mer informasjon.