Hopp til innhald

BSP Business & Law School

BSP er en privat, statlig institusjon, med campuser i de tyske storbyene Berlin og Hamburg. Institusjonen er spesielt fokusert inn mot ledelse, administrasjon og business, også med vekt på digitalisering. Studiene ved BSP er kjent for å være praksisnære, og som utvekslingsstudent kan man ha prosjekter med velkjente partnere.

Campus Berlin med rundt 1000 studenter, ligger i den grønne, sør-vestlige delen av byen i ærverdige Villa Siemens. Studiemiljøet er kjent for å være svært studentnært, med korte, intensive seminarer og tette bånd.

Campus Hamburg med rundt 700 studenter ligger i hjertet av havneområdet.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisning på bachelornivå foregår på engelsk og det er krav om B2 eller bedre i språket.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta gratis språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

<ØAU3> Dere kan reise på utveksling til BSP i 4. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for å få mer informasjon.

<ØKOB> Dere kan reise på utveksling til BSP i 4. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for å få mer informasjon.

<ØKB> Dere kan reise på utveksling til BSP i 5. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for å få mer informasjon.