Hopp til innhald

University of Western Macedonia

Universiy of Western Macedonia (UWO) er et av de største universitetene i Hellas. Det består av syv fakultet og tilbyr en rekke kurs innen svært ulike fagområder i fem byer.

Den fjellrike byen Florina huser fakultetet som tilbyr kurs innen barnehagelærerutdanning. Florina ligger i det nordvestlige delen av Hellas, og er kjent for mottoet "Where Greece begins". Byen har rundt 18 000 innbyggere, og ligger ca. 13 kilometer fra grensen til Nord-Makedonia.

Det frodige området er kjent for naturskjønnhet, tradisjonelle landsbyer, historiske monumenter og pittoreske Prespasjøen.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisning på bachelornivå foregår på engelsk og det er krav om B2 eller bedre i språket.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta gratis språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor - barnehagelærarutdanning

Du kan dra på utveksling til University of Western Macedonia i 3. studieår.