Hopp til innhald

University of Queensland

University of Queensland (UQ) er et offentlig universitet i delstaten Queensland i Australia. Universitetet ble stiftet i 1909 og regnes som et av de seks såkalte "Sandstone"-universitetene. UQ er rangert som det 2. beste universitetet i Australia og det 42. beste universitetet i verden. Universitetet har rundt 55 000 studenter fordelt på alle gradsnivåer.

Brisbane er hovedstaden i delstaten Queensland og har rundt 2 millioner innbyggere. Sommeren er varm og vinteren solfylt, men kjølig. Brisbane ligger ca en times togtur fra det populære ferieområdet Gold Coast.

Gjeld for

Campus Bergen, Stord og Haugesund

Praktiske forberedelser

Alle norske studentar som vil studere eit semester i Australia må skaffe seg eit studentvisum. Du søker om dette på nett etter at du har fått opptaksbrev frå University of Queensland.

Siden du skal ha praksis i Australia må du ta en helseundersøkelse i forbindelse med visumsøknaden din. Denne undersøkelsen kan dessverre kun gjennomføres ved Akutten i Oslo - dette er den eneste helseklinikken i Norge som er utpekt av australske immigrasjonsmyndigheter, og som har den nødvendige tilgang til systemene som trengs. Helseundersøkelsen kostet våren 2023, 4500 kroner.

Språk

Du må ha 4 eller bedre i engelsk fra videregående. Vitnemålet kan leveres inn på norsk.

Dersom du ikke har 4 eller bedre i engelsk må du ta en språktest, enten IELTS eller TOEFL. Du bør melde deg opp til disse testene så tidlig som mulig i søknadsprosessen, da plassene ofte raskt blir fylt opp.

Studieavgift

Du må betale skolepenger for å studere ved denne institusjonen. Skolepengesummen er på rundt 13 000 AUD for ett semester. Du får støtte fra Lånekassen til å betale skolepengene.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Bachelor i sykepleie har laget forhåndsgodkjente emnepakker for sine studenter i appen. Du må velge disse for å få tilbud om utveksling til UQ - det er ikke anledning til å finne egne emner eller praksis.

Kva kan du studere?

Bachelor i sjukepleie

Ved HVL, campus Haugesund, er følgende emner pensum i utvekslingsperioden:

Ved University of Queensland er følgende emner pensum i utvekslingsperioden:

Ved utvekslingsuniversitetet får du tilsvarende emner med tilsvarende studiepoeng, som du skulle hatt hjemme.

Ta kontakt med din faglige kontaktperson for mer informasjon.