Hopp til innhald

University of Botswana

University of Botswana eller UB ble etablert i 1982 som den første institusjon for høyere utdanning i Botswana. Universitetet har fire studiesteder; to i hovedstaden Gaborone, ett i Francistown, og ett i Maun.Gaborone er hovedstaden og den største byen i Botswana. Hovedstaden ligger mellom åsene Kgale og Oodi, ved elva Notwane i den sørøstre enden av Botswana, 15 km fra grensa til Sør-Afrika.

Gjeld for

Sosialt arbeid

Praktiske forberedelser

Alle som reiser på utveksling til Botswana må tegne studentreiseforsikring og ansvarsforsikring. I tillegg må man huske å ta nødvendige vaksiner i god tid.

Språk

Engelsk er brukt på universitetet og innen utdanning, men i praksis er det ikke så utbredt.

Studieavgift

Du må betale tuition fee til universitetet for tilrettelegging av praksis. Summen kan variere noe, men ligger som oftes på rundt NOK 175 per uke per student. I tillegg må en betale NOK 500 for tilrettelegging av praksis. Dette får man støtte til fra Lånekassen.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i sosialt arbeid