Hopp til innhald

Masaryk University

Masaryk er det nest største universitetet i Tsjekkia. Det ble grunnlagt i 1919 og ligger i byen Brno i regionen Mähren. Brno har over 380 000 innbyggere, ligger sør-øst i landet og er et kulturelt og vitenskapelig sentrum. Det regnes som et av de mest prestisjefylte og respekterte universitetene i Sentral-Europa og har over 35 000 studenter. Som folkehelse-student kan man ta emner innen blant annet sport og ernæring, og det tilbys undervisning på engelsk.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisning på bachelornivå foregår på engelsk og det er krav om B2 eller bedre i språket.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta gratis språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i folkehelsearbeid med vekt på kosthald og fysisk aktivitet

Dere kan reise på utveksling til Masarykova i 4. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for å få mer informasjon.