Hopp til innhald

Ankara Science University

Ankara Science University (Ankara Bilim University) ligger i Ankara og ble stiftet i 2020. Det er en liten organisasjon med rundt 700 studenter og 80 vitenskapelig ansatte.

Ankara er hovedstaden i Tyrkia, og med sine omlag 5,7 millioner innbyggere er det den nest største byen i landet - bare Istanbul er større. Byen ligger i et historisk område og det har vært bosteder i området der byen ligger siden bronsealderen, rundt 2000 f.kr.

Gjeld for

Bachelor i økonomi og administrasjon

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling: www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus

Språk

Institusjonen har emner på engelsk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. Avdeling for forskning, internasjonalisering og innovasjon informerer deg mer i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

<ØKB> Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling til Ankara Science University i 4. eller 5. semester. Hvilket semester som gjelder for deg vil avhenge av hvilken campus du studerer på.Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.