Hopp til innhald

Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS)

UFRGS er et offentlig universitet i byen Porto Alegre i Brasil. Universitetet er ett av de høyest rangerte i Brasil og har omlag 43000 studenter på bachelor- og masternivået. Universitetet har flere fakulteter (schools), blant annet innen medisin, jus og kunstfag. UFRGS kan spore røttene sine tilbake til 1890-tallet, men fant sin nåværende form rundt 1950.

Porto Alegre er hovedstaden i delstaten Rio Grande do Sul og med sine 1,5 millioner innbyggere også den største byen i delstaten. Rio Grande do Sul ligger sør i Brasil og grenser opp mot Uruguay i sør.

Gjeld for

Grunnskolelærerutdanning - kunst og håndverk

Praktiske forberedelser

For opphold på opp til tre måneder kan du dra til Brasil på turistvisum. Dersom du skal oppholde deg lenger i landet en det må du søke om studentvisum fra den brasilianske ambassaden i Norge.

Alle som skal på utveksling må følge med på regjeringens reiseinformasjon:https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_brasil/id2415169/

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Du velger forhåndsgodkjente emner eller søker om forhåndsgodkjenning gjennom utvekslingsappen.

Kva kan du studere?

Grunnskulelærarutdanning 5.-10. trinn

Dersom du studerer kunst og håndverksfag på masternivået kan du reise på et 3 måneders opphold til UFRGS. Ta kontakt med Ingvild Digranes for mer informasjon.

Grunnskulelærarutdanning 1.-7. trinn

Dersom du studerer kunst og håndverksfag på masternivået kan du reise på et 3 måneders opphold til UFRGS. Ta kontakt med Ingvild Digranes for mer informasjon.