Hopp til innhald

Vrije Universiteit Brussel

Vrije Universiteit Brussel (VUB) ligger i hjertet av Europa med rundt 20 000 studenter. Rundt en fjerdedel av disse er internasjonale studenter. Faculty of Physical Education and Physioterapy er ett av ni fakulteter, og dekker områdene fysioterapi, rehabilitering, idrett og trening. Undervisningen foregår på VUB sitt hovedcampus og et dedikert Health Campus.

Gjeld for

Fysioterapi

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling oppfordres sterkt til å ta gratis språktest på nettet før de reiser.

Vrije krever at du dokumenterer et B2-nivå i engelsk.

Det tilbys utvalgte fysioterapi-emner på engelsk, selv om mange emner generelt undervises på nederlandsk.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i fysioterapi

Du kan reise for kombinert praksis og studieutvekslingsopphold Ved VUB i inntil tre måneder i 6.semester, dvs. våren 24. Avsluttende klinisk eksamen tas hjemme i Norge. Klinisk praksis foregår i eller i området rundt Brussel. Det er en fordel om du har noe språkkunnskap i fransk. Utvekslingsperioden blir da fra begynnelsen av januar til begynnelsen av april. Dette avhenger imidlertid av at institusjonen kan finne egnede praksisplasser, ta kontakt med faglig kontaktperson ved interesse.