Hopp til innhald

Kiwakukki Centre Moshi

Kiwakkuki ble opprettet i 1990 og er en ikke-statlig organisasjon som jobber med informasjon om HIV/AIDS spesielt rettet mot kvinner. Kiwakukki betyr "kvinner mot AIDS i Kilimanjaro" og er organisert som en grasrotsorganisasjon med ca 2000 kvinner i rundt 80 grupper.

Formålet er å spre kunnskap om årsakene til og konsekvensene av HIV/AIDS og å hjelpe lokalsamfunnene med å bekjempe HIV/AIDS gjennom utdanning, veiledning, støtte og medisinsk pleie. Gratis testing, støtte til foreldreløse barn, hjemmebesøk, hjemmebasert pleie og veiledning og opplæring i lokalsamfunnene er noen av virkemidlene.

Moshi er en mellomstor by med ca 175 000 innbyggere. Byen ligger så og si ved foten av Kilimanjaro og er, sammen med en del andre byer i området, et naturlig startsted for mange som drar til Tanzania for å bestige fjellet. Man kan se Kilimanjaro fra de fleste stedene i byen.

Gjeld for

Vernepleie og sosialt arbeid

Praktiske forberedelser

Alle som reiser på utveksling til Tanzania må tegne studentreiseforsikring og ansvarsforsikring. I tillegg må man huske å ta nødvendige vaksiner i god tid før avreise.

Språk

Det er ingen konkrete språkkrav for utveksling til Tanzania.

Befolkningen består av mer enn 120 etniske grupper med egne språk, men nasjonalspråket er swahili. Det andre offisielle språket er engelsk, og mange snakker noe engelsk, men på langt nær alle.

Det kan derfor være lurt å ta et kurs i swahili før man reiser, slik at man kan kommunisere med de man møter i praksis. Lånekassen krever at man tar språkkurs i Tanzania på minst 4 uker i forkant av utvekslingen for å gi støtte til kurset.

Studieavgift

Du må betale USD 50 per uke i supervision fee.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i sosialt arbeid

Dere kan reise på utveksling i 3 måneder til Kiwakkuki i 5. semester. Første uken vil dere få et introduksjonskurs ved Institute of Social Work i Dar es Salaam, deretter har dere 12 uker praksis i Moshi.

Bachelor i vernepleie

Dere kan reise på utveksling i 3 måneder til Kiwakkuki i 5. semester. Første uken vil dere få et introduksjonskurs ved Institute of Social Work i Dar es Salaam, deretter har dere 12 uker praksis i Moshi.