Hopp til innhald

Haydom Hospital Arusha

Haydom Lutheran Hospital ligger i regionen Manyara, ca. 30 mil fra Arusha by. Sykehuset eies av den tanzanianske lutherske kirke, og drives med støtte fra NORAD.

Sykehuset har ca 400 senger og behandler i gjennomsnitt 400 pasienter daglig. Det gjennomføres over 3000 operasjoner og 2200 fødsler hvert år ved sykehuset. Området som sykehuset dekker har en befolkning på ca 400.000 mennesker. I tillegg til sykehusdriften har Haydom lenge drevet med forebyggende helsearbeid.

Det er i dag ca 20 mobile klinikker som driver med vaksinasjon og helseopplæring, spesielt for gravide og spedbarnsforeldre. Sykehuset har også to skoler, en forberedende skole og en sykepleierutdanning.

Gjeld for

Bachelor fysioterapi og Master jordmor

Praktiske forberedelser

Alle som reiser på utveksling til Tanzania må tegne studentreiseforsikring og ansvarsforsikring. I tillegg må man huske å ta nødvendige vaksiner i god tid før avreise.

Språk

Det er ingen konkrete språkkrav for utveksling til Tanzania.

Befolkningen består av mer enn 120 etniske grupper med egne språk, men nasjonalspråket er swahili. Det andre offisielle språket er engelsk, og mange snakker noe engelsk, men på langt nær alle.

Det kan derfor være lurt å ta et kurs i swahili før man reiser, slik at man kan kommunisere med pasienter. Lånekassen krever at man tar språkkurs i Tanzania på minst 4 uker i forkant av utvekslingen for å gi støtte til kurset.

Studieavgift

En betaler supervision fee direkte til vertsinstitusjonen. For 2022/23 er supervision fee USD 600 per student.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i fysioterapi

Dere kan reise på utveksling i 3 måneder til Haydom i praksisperioden i 6. semester.