Hopp til innhald

Harvard University

Harvard University er et privat universitet i Massachusetts. Universitetet ble grunnlagt i 1636 og er den eldste institusjonen for høyere utdannelse i USA. Det er oppkalt etter presten John Harvard, som testamenterte noen hundre bøker til å etablere skolens bibliotek, i tillegg til flere hundre pund. I flere internasjonale kåringer er det havnet helt på topp, og har dermed blitt ansett som verdens ledende universitet. Harvard inntar førsteplass globalt på Times liste over verdens beste universiteter. Det er ca 19 500 studenter ved Harvard University

Boston ble grunnlagt i 1630 og i dag er hovedstaden og den største byen i delstaten Massachusetts i USA. Boston er også den uoffisielle hovedstaden i regionen New England. Byen er en av de eldste og mest velstående i USA, med en økonomi basert på utdannelse, helsevesen, finans og høyteknologi. Boston en forholdsvis kompakt by som det er lett å bli kjent med til fots. Den mest naturlige og beste måten å bli kjent med Bostons rike historie og samtidig få sett de fleste av byens gamle monumenter, museer, parker og bygninger, er å gå den såkalte Freedom Trail. Alle stedene på ruta spilte en rolle under den amerikanske frihetskampen.

Gjeld for

Bioingeniør

Praktiske forberedelser

Hvis du velger å reise på utveksling i 6. semester må du være klar over at det kan ta noe lengre tid enn normalt å få utskrevet vitnemålet fra HVL. Dette skyldes at vertsinstitusjonen i noen tilfeller kan ha lang behandlingstid på karakterfastsetting. Hvis du ønsker å søke masterstudier ved andre institusjoner i Norge er det derfor viktig å være bevisst på dette.

Alle studenter som skal til USA må dessuten søke om studentvisum. Du må da dra på et visumintervju til den amerikanske ambassaden i Oslo. Dette vil du få mer informasjon om i semesteret før utvekslingen.

Språk

Du må ha 4 eller bedre i Engelsk fra videregående. Hvis du ikke har det må du ta en språktest, f.eks. TOEFL eller IELTS.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i bioingeniørfag

Du kan ta hovedprosjekt ved Harvard University fra midten av mars til midten av juni i 6. semester.