Hopp til innhald

University of Strathclyde - Business School

University of Strathclyde er en av 4 universiteter i Glasgow og er det 3. største universitetet i Skottland med ca. 29 000 fulltids- og deltidsstudenter. I dag studerer studenter fra over 100 land ved University of Strathclyde, og ca. 9 % av studentene er internasjonale. Business School er tett knyttet opp mot universitetet, men avtalen er ikke en avtale innen Erasmus+.

Campus er i hjertet av Glasgow, som er den best bevarte viktorianske byen i Storbritannia. Glasgow kan by på mer enn 30 museer og gallerier, sterkt fotballengasjement samt en årlig jazzfestival, og er kåret til "verdens vennligste by" på grunn av befolkningens humor og varme.

Gjeld for

Fakultet for økonomi og samfunnsvitskap

Språk

Du må ha 4 eller bedre i engelsk fra videregående. Hvis du ikke har det må du ta en språktest, f.eks. TOEFL eller IELTS.

Studieavgift

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Ved denne University of Strathclyde Business School må du betale skolepenger og du kan du få støtte til dette fra Lånekassen. Du vil få mer informasjon om dette fra HVL i søknadsprosessen, men du kan også finne mer informasjon på vertsinstitusjonens nettside og på Lånekassens sider.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i økonomi og administrasjon, Haugesund

Studerer du økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling til University of Strathclyde i 4. eller 5. semester. Hvilket semester som gjelder for deg vil avhenge av hvilken campus du studerer på. Ta kontakt med din faglige kontaktperson for mer informasjon

Bachelor i natur og opplevingsbasert reiseliv, Sogndal

Studerer du reiseliv kan du dra til Strathclyde i 5. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.