Hopp til innhald

Duke University

Duke University er et av de ledende universitetene i USA og ligger i Durham i Nord-Carolina. Duke University har blitt rangert høyt i listen over verdens beste universiteter. Universitet har ca. 13 000 studenter. Duke University har en store Campuser med mange gamle bygninger og ligger i rolige omgivelser i Duke Forest, hvor det også er en zoologisk hage og arboretet ""Sarah P. Duke Gardens"" med 300 000 besøkende årlig. Universtetet har gode bibliotekfasiliteter.

Durhams særegne nabolag og blomstrende virksomheter kombinerer sjarmen til en liten by med velsmakende servering, livlig kunstmiljø med en sterk entreprenørånd. Byen er mangfoldig, dynamisk og et flott sted å bo. Durham har alltid vært og forsetter å være sentrum for et kreativt entrepenørfelleskap, hvor mangfold og lidenskap kommer sammen.

Praktiske forberedelser

Duke University har strenge krav til vaksinasjon og vandel. Studenter som skal reise til Duke vil få mer informasjon om dette når det nærmer seg, men det kan være nyttig å være klar over at det et visst dokumentasjonsarbeid i forkant av utveksling til Duke University.

Språk

Undervisningen foregår på engelsk. Undersøk med vertsinstitusjonen hvilke krav til dokumentasjon som er gjeldende.

Dersom du må bevise språkferdighetene dine ved opptak, kan du ta en språktest, f.eks. TOEFL eller IELTS. Du bør melde deg opp til disse testene så tidlig som mulig i søknadsprosessen, da plassene ofte raskt blir fylt opp.

Om du har 4 eller bedre i engelsk fra videregående kan du bruke vitnemål som bekreftelse på språkferdigheter. Vitnemålet kan være på norsk.

Studieavgift

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Utvekslingsstudenter betaler i utgangspunktet ikke skolepenger på Duke University.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Ph.d.-studium i helse, funksjon og deltaking

Studenter som er tatt opp til ph.d programmet i Helse, funksjon og deltaking kan ha et forskningsopphold ved denne institusjonen på opptil ett semester. Avtal med veileder og ph.d.-koordinator når det passer å dra på utveksling.

Master in Healthy Ageing and Rehabilitation

Du kan dra på utveksling i 2. eller 3. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.