Hopp til innhald

Muhimbili University of Health and Allied Sciences

MUHAS ble stiftet i 1963 under navnet Dar es Salaam Medical School. Etter å ha vært knyttet til Universitetet i Dar es Salaam ble medisinsk fakultet overført til Muhimbili-sykehuset i 1976. I 2007 ble selve universitetet MUHAS etablert. MUHAS er et forskningsuniversitet med ca 4000 studenter.

Dar es Salaam var tidligere Tanzanias hovedstad frem til den ble offisielt flyttet til Dodoma, men mange av styresmaktens kontorer ligger fortsatt i den gamle hovedstaden. Dar er fortsatt Tanzanias rikeste og største by (ca. 3 millioner innbyggere), og som landets økonomiske sentrum står Dar for om lag 1/3 av all industri i landet.

Det er mye trafikk, støy og kriminalitet i Dar es Salaam, og byen har ikke så mange typiske turistseverdigheter. Det er likevel en spennende by med fargerike markeder, musikk, strender og det indiske hav.

Gjeld for

Sykepleie.

Praktiske forberedelser

Alle som reiser på utveksling til Tanzania må tegne studentreiseforsikring og ansvarsforsikring. I tillegg må du huske å ta nødvendige vaksiner i god tid.

Språk

Befolkningen består av mer enn 120 etniske grupper med egne språk, men nasjonalspråket er swahili. Det andre offisielle språket er engelsk, og mange snakker noe engelsk, men på langt nær alle.

Det kan derfor være lurt å ta et kurs i swahili før man reiser, slik at man kan kommunisere med pasienter. Lånekassen krever at man tar språkkurs i Tanzania på minst 4 uker i forkant av utvekslingen for å gi støtte til kurset.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger til MUHAS; HVL betaler veiledningsgodtgjørelse for alle studenter som har praksis her. Du må likevel regne med en registreringsavgift på 100 USD, samt visumutgifter på 250 USD.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i sjukepleie

Du kan reise på utveksling til MUHAS i praksisperioden i første eller andre semester i tredje studieår. Utvekslingen innebærer praksis på Muhimbili National Hospital. Det vil være rullering på ulike poster: Pediatrisk og Neonatal avdeling, Fødeavdeling, Kirurgisk sengepost, medisinsk sengepost, HIV/AIDS-klinikk og MCH-klinikk (helsestasjon).

Studenter på desentralisert sykepleie kan også dra til MUHAS. Utvekslingsperioden er da fra desember til mars i tredje studieår.