Hopp til innhald

Amani Centre Morogoro

Amani Centre ligger i Morogoro, en mellomstor by i det sørlige høylandet i Tanzania. Byen, som er hovedstad i regionen Morogoro, har ca. 207 000 innbyggere og ligger 190 km vest for Dar es Salaam. Uformelt er byen også kjent som "Mji kasoro bahari," som betyr ¿by uten hav/havn¿.

Morogoro ligger ved fotenden av Uluguru-fjellene og sentrum for jordbruket i regionen. Sokoine University of Agriculture er blant annet plassert i byen. Klimaet i området er gunstig for jordbruk, i og med at det regner en del og at det er relativt kjølig.

Kulturelt sett er det en høyborg for tradisjonell tanzaniansk musikk, og har fostret mange kjente musikere i Tanzania.

Gjeld for

Vernepleie og Sosialt arbeid

Praktiske forberedelser

Alle som reiser på utveksling til Tanzania må tegne studentreiseforsikring og ansvarsforsikring. I tillegg må man huske å ta nødvendige vaksiner i god tid før avreise.

Utveksling til Tanzania krever også studentvisum. Dette kjøpes gjennom Tanzanias ambassade i Stockholm.

Språk

Det er ingen konkrete språkkrav for utveksling til Tanzania.

Befolkningen består av mer enn 120 etniske grupper med egne språk, men nasjonalspråket er swahili. Det andre offisielle språket er engelsk, og mange snakker noe engelsk, men på langt nær alle.

Det kan derfor være lurt å ta et kurs i swahili før man reiser, slik at man kan kommunisere med de man møter i praksis. Lånekassen krever at man tar språkkurs i Tanzania på minst 4 uker i forkant av utvekslingen for å gi støtte til kurset.

Studieavgift

Du betaler USD 37 per uke i supervision fee.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i vernepleie

Dere kan reise på utveksling i 3 måneder til Amani i 5. semester. Første uken vil dere få et introduksjonskurs ved Institute of Social Work i Dar es Salaam, deretter har dere 12 uker praksis i Moshi.