Hopp til innhald

York St. John University

York St. John ble stiftet i 1841 under navnet The Diocesan College. I 1974 endret skolen navn og i 2006 fikk York St John universitetsstatus. Universitetet scorer høyt på forskjellige rankinger og har i dag rundt 6000 studenter fordelt på en rekke fakulteter.

York ligger nord i England og er kjent for sit flotte bysentrum, og sin rike historie som kan spores tilbake til år 71 e.kr da byen var hovedstad i den romerske provinsen Britannia Inferior. Byen har også vært underlagt vikingene, da under navnet Jórvik, og byen er stolt over røttene sine.

Gjeld for

Grunnskolelærerutdanninger

Praktiske forberedelser

York St. John har et svært aktivt internasjonalt kontor som følger opp studentene nøye. Dersom du ønsker å bo på campus vil du få hjelp av dem til det. Det er selvsagt også mulig å bo privat.

Selv om Storbritannia har inført visumplikt for studenter, er det ikke nødvendig med studentvisum så lenge oppholdets varighet er på under 6 måneder.

Språk

Du må ha 4 eller bedre i engelsk fra videregående. Hvis du ikke har det må du ta en språktest, f.eks. TOEFLeller IELTS.

Studieavgift

Dette er ikke en Erasmusavtale og du må derfor betale skolepenger. Skolepengene har historisk lagt på ca £4 500 per semester, men man må påregne at denne avgiften kan øke.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Grunnskolelærarutdanning 1.-7. trinn

Studenter på grunnskolelærerutdanningene kan dra til York St. John. Ved YSJ kan studentene ta 30 studiepoeng (60 credits) i samfunnsfag, RLE eller engelsk.

glu5-10

Studenter på grunnskolelærerutdanningene kan dra til York St. John. Ved YSJ kan studentene ta 30 studiepoeng (60 credits) i samfunnsfag, RLE eller engelsk.