Hopp til innhald

University of New Brunswick

Universitetet i New Brunswick (UNB) ble opprettet i 1785 og er et av de eldste offentlige universitetene i Nord-Amerika. UNB har campuser i to byer, Fredericton og Saint John. HVL har avtale om utveksling med Fredricton, som er den største campusen med om lag 8100 studenter.

Fredericton er hovedstaden i New Brunswick, en provins på vestkysten av Canada. Med sine ca. 80 000 innbyggere er den en liten canadisk by. Siden Fredericton er en studentby er det likevel mye som skjer i løpet av skoleåret. Det finnes mange studentforeninger og idrettstilbud på universitetet, i tillegg til det kulturelle tilbudet byen har å by på.

Gjeld for

Maskin- og marinfag, og datafag.

Praktiske forberedelser

Norske studenter som er i Canada i ett semester trenger ikke å skaffe seg visum for oppholdet.

Språk

Du må ha 4 eller bedre i engelsk fra videregående. Hvis du ikke har det må du ta en språktest, f.eks. TOEFL eller IELTS.

Studieavgift

I utgangspunktet har HVL utvekslingsavtale med University of New Brunswick, noe som ikke innebærer studieavgifter. Men siden dette er basert på gjensidig utveksling, forekommer det at studenter må betale skolepenger.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din <a href="http://studentskjema.hvl.no/exchange">faglig forhåndsgodkjent</a> av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i ingeniørfag, data

Vanligvis kan du dra på utveksling til UNB i 1-2 semester i 3. studieår.

Bachelor i ingeniørfag, energiteknologi

Det er mulig å reise på utveksling til UNB i 5. semester.

Bachelor i informasjonsteknologi

Vanligvis kan du dra på utveksling til UNB i 1-2 semester i 3. studieår.

Bachelor i ingeniørfag, allmenn maskinteknikk

Det er mulig å reise på utveksling til UNB i 5. semester.

Bachelor i ingeniørfag, berekraftig produksjon og sirkulærøkonomi

Det er mulig å reise på utveksling til UNB i 5. semester.