Hopp til innhald

Cape Peninsula University of Technology (CPUT)

Cape Peninsula University of Technology (CPUT) er en av Sør-Afrikas ledende institusjoner innen teknologisk utdanning. Studieprogrammene har et sterkt fokus på karriere og de fleste har integrert praksis. Universitetet er det største av de 4 anerkjente universitetene på Western Cape, med over 27 000 studenter spredd utover ulike områder som Applied Sciences, Business, Education and Social Sciences, Engineering, Health and Wellness Sciences og Informatics and Design.

Hovedcampusene er i Belleville og i Cape Town, men det er flere små campuser rundt om i området. Dere skal søke til Belleville Campus.

Gjeld for

Bioingeniør

Språk

Du må ha 4 eller bedre i engelsk fra videregående. Hvis du ikke har det må du ta en språktest, f.eks. IELTS eller TOEFL.

Studieavgift

Valutaen i Sør-Afrika er Rand. Studenter fra HVL betaler local fee, det vil si det samme som de sør-afrikanske studentene. Skolepengene vil være mellom 10 000 og 25 000 rand per år, dvs ca. NOK 6400 til 16 100 per semester. I tillegg kommer det en del søknadsavgifter, adminstrative avgifter etc.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i bioingeniørfag

Du kan ta hovedprosjektet ved CPUT fra midten av mars til midten av juni i 6. semester.