Hopp til innhald

Kilimanjaro Christian Medical Centre

KCMC ligger ca. 5 km fra Moshi by i regionen Kilimanjaro. Det er en kristen institusjon som ble grunnlagt i 1971 av the Good Samaritan Foundation. Sykehuset samarbeider med ulike universiteter og skoler i Tanzania, og har i tillegg mange internasjonale studenter. Det regnes som et av Tanzanias største og beste sykehus. KCMC er sykehus for over 11 millioner mennesker nord i Tanzania og har i tillegg til ca. 500 sengeplasser flere hundre outpatients og besøkende til senteret hver dag. Det er over 1000 ansatte.

Gjeld for

Sykepleie, Ergoterapi og Fysioterapi

Praktiske forberedelser

Alle som reiser på utveksling til Tanzania må tegne studentreiseforsikring og ansvarsforsikring. I tillegg må man huske å ta nødvendige vaksiner i god tid før avreise.

For å ha praksis i Tanzania må man skaffe seg studentvisum for hele perioden man skal være i Tanzania. Studenvisum bestilles gjennom Tanzanias ambassade i Stockholm.

Språk

Det er ingen konkrete språkkrav for utveksling til Tanzania.

Befolkningen består av mer enn 120 etniske grupper med egne språk, men nasjonalspråket er swahili. Det andre offisielle språket er engelsk, og mange snakker noe engelsk, men på langt nær alle.

Det kan derfor være lurt å ta et kurs i swahili før man reiser, slik at man kan kommunisere litt med pasienter. Lånekassen gir bare støtte til språkkurs av minst 4 ukers varighet tatt i forkant av utvekslingsperioden. For at Lånekassen skal støtte språkkurset må det i tillegg foregå i vertslandet.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i ergoterapi

Utveksling skjer vanligvis i praksisperiode i 3. skoleår. Første uken vil dere få et introduksjonskurs ved Institute of Social Work i Dar es Salaam, deretter har dere 12 uker praksis i Moshi. Utvekslingen vil skje i 5. semester, fra midten av september til midten av desember.

Bachelor i fysioterapi

Dere kan reise på utveksling i 3 måneder til Moshi i praksisperioden i 6. semester. Første uken vil dere få et introduksjonskurs ved Institute of Social Work i Dar es Salaam, deretter har dere 12 uker praksis på KCMC.

Bachelor i sjukepleie

Dere kan reise på utveksling til KCMC i 3. praksisperiode i 3. studieår.

Master in Healthy Ageing and Rehabilitation

Du kan dra på utveksling i 2. eller 3. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.